online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Tanović za ŠPICU: Planiramo izgradnju solarne elektrane na dvorani “Goran Čengić”(Video)

Uzimajući u obzir ekonomsku krizu i kontinuirano povećanje cijena u našoj državi, kao društvo smo prinuđeni tražiti razne načine uštede. O jednom od tih načina govorio je za Špicu i Hasan Tanović, načelnik općine Novo Sarajevo.

“Imajući u vidu kompletnu krizu i činjenicu da smo mi zemlja bez fosilnih energenata, osim uglja, mi smo kao općina razmišljali o alternativnim izvorima energije. Ono što se nameće kao prirodno rješenje su solarni paneli i to je nešto što ćemo svakako uraditi. Danas smo raspisali javni poziv za idejno rješenje solarne elektrane na dvorani “Goran Čengić”, investicije vrijedne oko 150 000 KM”– navodi Tanović.

Osim dvorane “Goran Čengić”, koja bi kako Tanović kaže bila pilot projekat, općina Novo Sarajevo planira izgradnju solarnih panela na površini cijele općine, izuzev nekoliko individualnih objekata koji su u privatnom vlasništvu.

To da je načelniku općine Novo Sarajevo doista stalo do uštede energije u svakom smislu, govori i činjenica da su prošle godine krenuli da idejom uspostave električnih punionica na području općine.

“Postavili smo električnu punionicu ispred Općine Novo Sarajevo i ono što je bila moja ideja, a i želja jeste da postepeno pređemo na električna vozila. Trenutno smo u procesu nabavke prvog službenog električnog vozila, što bi prema našem proračunu donijelo veliku uštedu kroz godine, ne samo našoj općini, nego i ostalima” – ističe Tanović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia