online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Tačan termin održavanja Skupštine KS biće poznat danas

Na inicijativu predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Mirze Čelika danas je održan sastanak sa premijerom Vlade Marijom Nenadićem i ministrima u Vladi KS. Ovim povodom, bilo je riječi o svim aktivnostima i mjerama koje se su do sada poduzele u borbi protiv širenja koronavirusa.

Sva resorna ministarstva u okviru svojih nadležnosti poduzimaju maksimalne napore kako bi odgovorila na nove izazove s kojima se susreću, uz nastojanje da, prije svega, pomognu našim sugrađanima.

Na narednoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo prva tačka o kojoj će raspravljati zastupnici bit će Informacija o koronavirusu, uz poseban osvrt na zdravstveni, privredni i socijalni sektor, najavljeno je današnjem sastanku.

Po riječima premijera Nenadića, vrlo su važni planovi, aktivnosti i mjere koje redovno provodi Vlada, Štab civilne zaštite KS i Krizni štab Ministarstva zdravstva KS.

Predsjedavajući Čelik je naveo kako će se sjednica održati u aprilu, ali s obzirom na jasne preporuke i naredbe štabova ona će biti održana online. Vrlo je bitno da se na ovoj sjednici daju odgovori koji od zakonodavne i izvršne vlasti traže građani, ali i zastupnici u Skupštini KS.

Dogovoreno je da će se tačan termin naredne sjednice znati danas, nakon sjednice Kolegija SKS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia