online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Svrha kreditnog zaduženja od 10 miliona KM je realizacija kapitalnih projekata značajnih za Sarajevo

Gradsko vijeće Grada Sarajeva objavilo je Prijedlog odluke o odobravanju kreditnog zaduženja, a čiji je predlagač gradonačelnik Skaka. Svrha kreditnog zaduženja od 10 miliona KM je realizacija kapitalnih projekata značajnih za grad Sarajevo, a posljedica je pada prihoda u Budžet Grada Sarajeva usljed ekonomske krize uzrokovane pandemijom korona virusa.  

Grad Sarajevo će se, ukoliko bude odobrena odluka o kreditnom zaduživanju, zadužiti kreditom od 10 miliona KM kod Razvojne Banke Federacije Bosne i Hercegovine. Ovaj novac namijenjen je za finansiranje kapitalnih investicija.

„Izgradnja hotela Vidikovac, kao što je rekonstrukcija želježničke stanice Bistrik u Sarajevu, kao što je rekonstrukcija Kasarne Jajce i ostalih nacionalnih spomenika prevashodno i na području Baščaršije“, rekao je Sanjin Smajlović, pravobranilac Grada Sarajeva.

Budžet Grada Sarajeva za 2020. godinu u mnogome je razvojni, ali kako kažu, zbog nastupanja ekonomske krize uzrokovane pojavom pandemije COVID-19, došlo je do pada prihoda u Budžet Grada Sarajeva za otprilike 3.000.000,00 KM.

„Smatramo da u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji treba omogućiti kretanje novca, roba i usluga i mišljenja će da ova odluka indirektno doprinijeti i privatnom sektoru odnosno privrednim subjektima na način da se njima omogući dalje poslovanje prevashodno za ugostiteljsku djelatnost, za građevinarstvo, za turističke sadržaje, obzirom da su svi ovi projekti turistički potencijalni na području grada Sarajeva“, rekao je Smajlović.

Ukoliko Gradsko Vijeće Grada Sarajeva izglasa ovu inicijativu, grad Sarajevo će po prvi put biti kreditno zadužen. Procjene su, kako kaže gospodin Smajlović, da će se pomoću ovih ulaganja u periodu od 5 godina ostvariti finansijska dobit od 100 miliona KM.

Naida Karić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia