online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Sutra primopredaja dužnosti u Vladi Federacije BiH

U Vladi Federacije BiH će sutra biti izvršena primopredaja dužnosti između starog premijera i novog te starih ministara i novih.

Primopredaja vlasti će biti održana u zgradi vlade, u 10 sati ujutru, a osmogodišnji premijer Federacije BiH Fadil Novalić poziciju će predati SDP-ovom predsjedniku Nerminu Nikšiću.

na dužnost bi sutra trebali stupiti i novi ministri u Vladi FBiH. Nikšićevi zamjenici bit će ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović i ministar finansija Toni Kraljević.

Za ministra unutrašnjih poslova imenovan je Ramo Isak, za ministra energije, rudarstva i industrije imenovan je Vedran Lakić (SDP), za ministricu kulture i sporta imenovana je Sanja Vlaisavljević (HDZ BiH), za ministricu prometa i komunikacija imenovana je Andrijana Katić (HDZ BiH), za ministra raseljenih osoba i izbjeglica imenovan je Nerin Dizdar (SDP), za ministra za pitanja boraca i invalida imenovan je Nedžad Lokmić (SDP), za ministra zdravstva imenovan je Nediljko Rimac (HDZ 1990), za ministra obrazovanja i nauke imenovana je Jasna Duraković (SDP), za ministra trgovine imenovana je Amir Hasičević (Naša stranka), za ministra rada i socijalne politike imenovan je Adnan Delić (NiP), za ministra okoliša i turizma imenovana je Nasiha Pozder (Naša stranka), za ministra prostornog uređenja imenovan je Željko Nedić (HDZ BiH), za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva imenovan je Kemal Hrnjić (NiP).

Novog premijera i ministre su u petak, 28. aprila, izabrali zastupnici u Predstavničkom domu, a dobili su 51 glas od ukupno 98 zastupnika koji sjede u ovom domu. Glasanju u Parlamentu FBiH su prethodile izmjene koje je visoki predstavnik Christian Schmidt donio dan ranije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia