online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Sutra nastavak Skupštine KS, Jakupović traži Hitnu sjednicu zbog epidemiološke situacije

 

Sutra 15. marta 2021. godine bit će održan nastavak 33. Radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo u online režimu. 

Zastupnici će razmatrati i izvještaje o radu i finansijskom poslovanju institucija kulture u KS za 2019. godinu (Narodno pozorište, Sarajevska filharmonija, Pozorište mladih, Sarajevo, Kamerni teatar 55, MES – Međunarodni teatarski festival – Scena MESS, Muzej Sarajeva, Historijski arhiv Sarajevo, Biblioteka Sarajeva, Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo, Muzej “Alija Izetbegović”.

Bit će razmotren Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa, Sarajevo za 2018. godinu, Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa za 2019. godinu, Izvještaj o poslovanju JP „Televizija Kantona Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo za 2019. godinu, Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći Kantona Sarajevo za 2019. godinu.

Također će biti razmatran i Izvještaj Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo o broju dopunskih taksi oznaka u Kantonu Sarajevo u 2020. godini. 

U međuvremenu, zastupnik Naroda i pravde u Skupštini KS  Vedran Jakupović uputio je zahtjev prema predsjedavajućem Skupštine KS i skupštinskom kolegiju za održavanje hitne online sjednice skupštine KS na kojoj bi se razmatrala epidemiološka situacija, mjere koje se poduzimaju u svim nadležnim instituciijama u KS uključujući i KCUS. Također bi se razmatrala i informacija o nabavci vakcina protiv COVID 19 u Federaciji.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia