online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Sutra cjelodnevna obustava saobraćaja u Vilsonovom šetalištu

U Sarajevu će zbog obilježavanja Evropske sedmice urbane mobilnosti, 21. septembra ove godine u vremenu od 08.00 do 17.00 sati, na snazi biti zabrana saobraćaja za motorna vozila u Vilsonovom šetalištu, preciznije od raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića do raskrsnice sa ulicom Vrbanja.

U periodu obustave saobraćaja odobrava se dvosmjerni prolazak vozila u vlasništvu pravnih i fizičkih lica, čije je sjedište na dijelu Vilsonovog šetališta od spoja sa ulicom Hamdije Čemerlića do prvog priključka za parking površinu, kao i kretanje motornih vozila za potrebe realizacije aktivnosti u okviru manifestacije. 

U Vilsonovom šetalištu na je snazi zabrana saobraćaja za motorna vozila radnim danima u terminu od 17.00 do 24.00 sati, te vikendom od 00.00 do 24.00 sati.

Organizator manifestacije će postaviti privremenu saobraćajnu signalizaciju i opremu koja će učesnicima u saobraćaju ograničiti kretanje navedenom dionicom.

Također, od 21. septembra do 20. oktobra ove godine, u vremenu od 00.00 do 24.00 sati, na snazi će biti izmjena saobraćaja na lokalnoj saobraćajnici Stupska, Općina Ilidža, radi izvođenja radova na njenoj sanaciji.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od zabrane saobraćaja po etapama, na dijelu saobraćajnice na kojoj se izvode radovi, uz obavezu preusmjeravanja saobraćaja alternativnim pravcima, osim vozila izvođača radova, stanara i vlasnika privrednih objekata u pojasu saobraćajnice koji će se sukcesivno propuštati do njihovih parcela, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia