online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Sud BiH ukinuo mjere zabrane krim-grupi

Sud Bosne i Hercegovine ukinuo je mjere zabrane optuženim u predmetu “Mitja Kontič i drugi”, koji se terete za šverc kokaina iz zemalja EU u BiH.Sud je 28. augusta donio rješenje kojim je odbio prijedlog Tužilaštva BiH za produženje i određivanje mjera zabrane optuženim Slavenu Radinkoviću, Borisu Grujiću, Jovanu Šumanu, Igoru Zariću i Damjanu Tepiću.

Ukidanje mjera zabrana podrazumijeva ukidanje zabrane putovanja, zabrana sastajanja sa određenim osobama i obavezno povremeno javljanje određenom državnom organu.

Istovremeno, istim rješenjem, je prema optuženima Slavenu Radinkoviću, Jovanu Šumanu, Igoru Zariću i Damjanu Tepiću ukinuta ranije određena mjera zabrane sastajanja sa određenim osobama.

Optuženi Mitja Kontič i drugi se terete da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, u vezi krivičnog djela neovlašteni promet opojnim drogama.

Optuženi se terete da su, u periodu od augusta mjeseca 2022. godine pa do mjeseca aprila 2023. godine, kao članovi grupe za organizovani kriminal, koja je djelovala na području BiH i Slovenije, zajedničkim djelovanjem sa jasno definisanim ulogama i zadacima, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, u više navrata vršili neovlašteni međunarodni prijenos, skrivanje i isporuku kokaina u većim količinama iz inostranstva u Bosnu i Hercegovinu, radi dalje prodaje na području BiH.

Prema navodima optužnice, optuženi Mitja Kontič se tereti za krijumčarenje i isporuku kokaina na područje Bosne i Hercegovine, u količini od jednog kilograma skrivene u spremniku vozila, a čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu dostiže iznos od 35.000 eura.

Uhapšeni su u okviru akcije “Market”.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia