online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Sud BiH: Branko Čigoja i drugi proglašeni krivim za ratne zločine

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je prvostepenu presudu kojom su Branko Čigoja, Željko Todić i Saša Boškić proglašeni krivim za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Stoga, vijeće Suda BiH, za počinjeno krivično djelo osuđuje optužene Čigoju, Todića i Boškića na kaznu zatvora u trajanju od po 14 godina. Nasuprot navedenom, optuženi Milorad Glamočak oslobođen je optužbi za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, objavili su iz Suda BiH.

Optuženi Čigoja, Todić i Boškić su proglašeni krivim da su tokom rata u BiH kao pripadnici Izviđačkog voda pri 11. lakoj pješadijskoj brigadi – Mrkonjičke brigade u sastavu VRS-a iz Mrkonjić Grada, postupali protivno pravilima Ženevske konvencije o zaštiti civilnih lica za vrijeme rata.

Sud BiH je prema optuženima Čigoji, Todiću i Boškiću izrekao mjere zabrane i to: mjera zabrane putovanja te mjeru zabrane obaveznog povremenog javljanja određenom državnom organu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia