online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Studenti UNSA ce u narednom semestru imati kvalitetniju online nastavu

Novoimenovana ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Melika Husić-Mehmedović sa saradnicama posjetila je danas Rektorat Univerziteta u Sarajevu.
U fokusu razgovora sa rektorom Rifatom Škrijeljem i prorektorima Tarikom Zaimovićem i Tamarom Karača-Beljak bila je organizacija nastave u narednom semestru, kao i izrada zakona o visokom obrazovanju, te naučno-istraživačkoj djelatnosti.

Ukoliko epidemiološka situacija bude zahtijevala izvođenje nastave online, ono će biti unaprijeđeno na svim fakultetima, ili bar kvalitativno ujednačeno, istakla je ministrica Husić-Mehmedović.

“Studenti naredni semestar moraju započeti u boljim uvjetima, a za to su potrebne kvalitetnije online platforme. Stavit ćemo u pogon sva iskustva, znanja i infrastrukture za unapređenje online nastave na Univerzitetu. Bez obzira na okolnosti u kojima se realizuje nastava, ovaj vid informatizacije će biti nastavljen i stalno će se nadograđivati kao dio ‘learning’ menadžment sistema koji se već duži vremenski period primjenjuje na univerzitetima u svijetu”, naglasila je ministrica.

Prioritet novoosnovanog ministarstva i Vlade KS jeste i donošenje Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o naučno-istraživačkoj djelatnosti. Komisija za izradu ovih zakona trebala bi biti potvrđena na narednoj sjednici Vlade i odmah će početi sa radom. U njen sastav predloženi su akademici, profesori UNSA, kao i tri privatna univerziteta u Sarajevu, te predstavnici studenata, Privredne komore i Udruženja poslodavaca KS.

Kako je istaknuto, implementacija novog zakona o visokom obrazovanju trebala bi početi od naredne akademske godine.

Rektor Škrijelj je kazao da je formiranje Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS od velikog značaja za akademsku zajednicu i budućnost BiH, te da je to najbolja odluka Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia