online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Stop izgradnji mHE na Buni: Vijećnici napravili prvi korak ka trajnoj zaštiti bunskih kanala

U povodu Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Prostornog plana općine Mostar kojim je predviđeno i brisanje malih hidroelektrana Buna 1 i 2 iz postojećeg Prostornog plana Grada Mostara, a koju su jučer usvojili vijećnici mostarskoga Gradskoga vijeća, priopćenjem za javnost u srijedu se oglasila i neformalna grupa građana “Stop izgradnji mHE na Buni” na čiju inicijativu je ona i usvojena.

Kako su naveli, prema spomenutoj odluci, rok za izradu izmjena i dopuna plana je tri mjeseca od dana stupanja na snagu ove Odluke te su njome tek na pola puta ka zaštiti Bunskih kanala.

Predstavnik te grupe Miroslav Barišić dodao je kako ni nakon ove odluke neće odustati dok se trajno ne zaštite Bunski kanali te napominje da će se to dogoditi kada se raskine koncesioni ugovor.

Iz spomenute grupe građana podsjećaju da je Gradsko vijeće grada Mostara još u prosincu 2021. godine donijelo zaključak kojim se iz prostornog plana brišu lokaliteti za izgradnju MHE Buna 1 i Buna 2, budući da je tok rijeke Neretve kroz Grad Mostar proglašen prirodnim spomenikom i kao takvog ga je potrebno zaštititi.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia