online slots game malaysia
SarajevoVijesti

STIPENDIJE ZA SREDNJOŠKOLCE

Nadaranim i talentovanim učenicima, polaznicima prvih razreda sarajevskih srednjih škola, ministrica odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo Naida Hota –Muminović uručila ugovore za dodjelu godišnjih stipendija u pojedinačnom iznosu od 2.500 KM.

Stipendije Ministarstva odgoj i obrazovanja KS danas je dobilo 12 učenika iz Druge gimnazije, Prve bošnjačke gimnazije, Katoličkog školskog centra i Richmond Park International School i to: Abdulah Ferhatbegović, Ines Jozić, Danis Fejzić, Isa Švrakić, Fatih Efe Memišević, Tajra Dedajić, Benjamin Mujkić, Imran Hajlovac, Faruk Ibrahimović, Iman Kržalica, Filip Krištić i Sara Smajić.

“Vaš lični odgovor na sve izazove u društvu je posvećenost jednom dobrom cilju i to vaši rezultati pokazuju. Nadam se da ćete uvijek biti opredijeljeni takvim ličnim ciljevima jer vas oni pokreću naprijed. A kada to stavite u funkciju opšte koristi i dobra, onda možemo reći da ste postigli pravi cilj. Molim vas da vrijeme koje je pred vama dobro koristite. Kroz srednjoškolsko obrazovanje imaćete novih izazova, ali ste vi već naučili da trčite brže. Sigurna sam da ćete tako nastaviti i dalje”, poručila je ministrica Hota- Muminović.

Uz stipendije za talentovane i nadarene učenike prvih razreda koji su ostvarivali uspjehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima, ministrica je najavila uvođenje nove podsticajne mjere za najbolje učenike, a to je dodjela posebne nagrade za učenike starijih razreda koji ostvaruju najbolje rezultate na takmičenjima.

“ Pratićemo vas i podržavati i u godinama koje su pred nama. Vi ste nam dali vjetar u leđa jer ste nas pozicionirali na mapu međunarodnih takmičenja odakle nam donosite najsjajnije medalje. Zahvalni smo vam što u najboljem svjetlu predstavljate svoju državu”, poručila je Hota-Muminović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia