online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Šteta: Alternativni prevoz za građane tokom trajanja rekonstrukcije pruge

U Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo postignut je dogovor sa prevoznicima “Gras” i “Centrotrans” o alternativnom prevozu putnika tokom izvođenja radova na obnovi prve dionice tramvajske pruge od Nedžarića do Ilidže.

– U narednom periodu, za vrijeme trajanja obnove tramvajske pruge građani će imati na raspolaganju autobuski prevoz koji će saobraćati svaki dan, jer tramvaj neće saobraćati na ovoj dionici. U pitanju je osam autobusa sa kapacitetom od 150 putnika – precizirao je ministar Šteta.

Autobusi će saobraćati sa terminala Ilidža do objekta Doma penzionera u Nedžarićima i od stajališta kod Heco pijace nazad do terminala na Ilidži, saopćeno je.

– Radnim danima autobusi će saobraćati svake tri minute, subotom svakih pet, a nedjeljom svakih sedam minuta. Prva vožnja radnim danima kreće u 5.10, a završava u 23.33. Subotom autobusi počinju saobraćati u 5.15 i završavaju u 23.35. Prvi autobus nedjeljom građani će imati na raspolaganju u 5.45, a zadnja vožnja za taj dan planirana je u 23.29 – pojasnio je ministar Šteta.

Dodao je kako veliki projekt, poput rekonstrukcije pruge, zahtijeva velike napore i odricanja.

– Svjestan sam činjenice da će građanima, posebno učenicima, ovo biti promjena, ali za realizaciju velikih projekata trebamo imati dodatnog razumijevanja, kako bismo u budućnosti imali siguran i kvalitetan tramvajski prevoz – istakao je ministar Šteta.

Podsjetio je i da je ranijim dogovorima uspostavljena i funkcionalna željeznička linija koja saobraća od Željezničke stanice do Pazarića.

– Do sada se uvođenje brzog voza na ovoj relaciji pokazalo kao pun pogodak i vjerujem da će građani u narednom periodu još više koristiti željeznički saobraćaj i radi brzine, ali i radi rasterećenja saobraćaja uopšte – dodao je ministar.

Osim novih linija koje će saobraćati na relaciji Ilidža-Nedžarići, građani će moći koristiti i već postojeće autobuske linije na relaciji Hrasnica-Vijećnica.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia