online slots game malaysia
VijestiZanimljivosti

Stazama Via Dinarice prolaze turisti iz cijelog svijeta

Posjeta ‘Via Dinarice’ bosanskohercegovačkim gradovima započela je danas u Sarajevu gdje je u centru grada postavljena instalacija, simbol planine i turističkih lokacija sa tri staze Via Dinarice koje prolaze kroz BiH – bijelu, zelenu i plavu.

Planinarske rute Via Dinarice se protežu preko Dinarida, kroz sedam zemalja od Slovenije do Albanije, a BiH se nalazi u samom srcu dinarskog luka. Bijela staza prati skoro sve najviše vrhove planina u zemljama kroz koje prolazi, plava staza se kreće duž obala Jadranskog mora i jedinstveni je spoj mora, planine i šume, a zelena prati niže planine Dinarida i nalazi se najsjevernije od sve tri rute.

Cilj tog projekta započetog još 2014. godine jeste da promovira prirodne i kulturne ljepote zemalja u regiji, kao i da potpomogne održivi razvoj lokalnog turizma i ekonomski rast. Staze se svake godine dalje razvijaju.

Via Dinarica, kako je kazala voditeljica projekta Božena Kaltak, pruža doživljaj, avanturu u prirodi, odmor, relaksaciju i zdravo okruženje koja nam je danas svima potrebno više nego ikad, posebno u situaciji u kojoj smo se našli zajedno sa cijelim svijetom.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia