online slots game malaysia
Vijesti

Štab civilne zaštite Općine Novo Sarajevo obezbijedio kontejner za trijažu

Štab civilne zaštite Općine Novo Sarajevo na čelu sa komandantom općinskim načelnikom Nedžadom Koldžom, s ciljem da se spriječi širenje koronavirusa i poveća stepen zdravstvene zaštite stanovništva, obezbijedio je kontejner za trijažu pacijenta koji je postavljen ispred Doma zdravlja Novo Sarajevo.

– S obzirom da je Dom zdravlja Novo Sarajevo dio organizacione strukture općinskog Štaba civilne zaštite i da praktično sve što se ovdje dešava možemo definisati kao prvu liniju odbrane u borbi protiv koronavirusa cilj nam je, prije svega, poboljšati higijensko-epidemilošku situaciju i stvoriti što bolje uslove za ljude koji ovdje rade. To je značajan napredak u odnosu kako i gdje je do sada radilo medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove – naglasio je komandant općinskog Štaba civilne zaštite Nedžad Koldžo.

Iz Općine Novo Sarajevo podsjećaju da je u prethodnom mjesecu Službi prve medicinske pomoći Doma zdravlja Novo Sarajevo uručeno sanitetsko vozilo u vrijednosti 90.000 KM i neophodna medicinska oprema, rukavice, zaštitne maske, viziri, naočale i dezinfikaciona sredstva.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia