online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Srebrenica: Izgradnja ili rekonstrukcija kuća za 26 povratničkih porodica

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica implementacijom nekoliko projekata kroz izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata daje podršku povratničkim porodicama u njihovom trajnom rješavanju stambenog pitanja. Tako je danas u Srebrenici 26 povratničkih porodica potpisalo ugovore o izgradnji ili rekonstrukciji stambenih objekata.

Riječ je o porodicama koje su odabrane putem javnog poziva i preporukama lokalne zajedinice. Dio korisnika će dobiti izgrađene stambene jedinice po sistemu „ključ u ruke“, dok će dio korisnika dobiti građevinski materijal za stvaranje stambenog minimuna.

 – Značajna nam je ovakva vrsta podrške jer to znači da 26 porodica ima riješeno stambeno pitanje. Boravak svakog čovjeka u Srebrenici sve nas dodatno ohabruje. Ministarstvo čini krajnje napore da olakša život ovim ljudima, to svjedočimo svakodnevnim njihovim prisustvom u ovom gradu i u ovom kraju kroz realizaciju različitih prijekata od značaja za održivost povratka – istakao je šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS Alija Tabaković. 

Potpisani ugovori sa korisnicima su iz dva različita projekta, jedan je iz Saudijskog razvojnog fonda, a drugi se ralizira iz budžeta Federacije BiH posredstvom ovog ministarstva čija ukupna vrijednost iznosi oko 760 hiljada KM.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia