online slots game malaysia
Sarajevo

Službenici u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove određena suspenzija

Nakon saznanja o određenom pritvoru službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, te činenice da je pritvor određen zbog opasnosti da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, u skladu sa zakonskim odredbama Zakona o državnoj službi Kantona Sarajevo, državnoj službenici Ajli Čeljo je određena preventivna suspenzija do okončanja krivičnog postupka.
 
Istovremeno, u Upravi su, s ciljem jačanja antikoruptivnog sistema, pokrenute provjere i analize postojećih procedura i postupaka unutarnjih kontrolnih mehanizama, kako bi se utvrdili eventualni propusti pri radu koji mogu olakšati eventualno koruptivno ponašanje.
 
Zbog činjenice da od osnivanja Sektora za internu kontrolu nije donesen pravilnik o radu  koji bi precizirao procedure i postupke rada ovog sektora, a koji predstavlja najvrijedniji alat u unutrašnjem sistemu kontrole u borbi protiv korupcije, rukovodilac Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo će u roku od 30 dana donijeti ovaj pravilnik, kako bi se na taj način Sektor za internu kontrolu sistemski ojačao i pružio efikasnost koja se od ove organizacione jedinice očekuje.
 
Također, biće izvršene i promjene u pripremi planova inspekcijskih nadzora svih inpektorata, a na osnovu iskustava sa terena s ciljem ravnomjernije distribucije nadzora i veće pokrivenosti nadležnih inspekcija na području Kantona Sarajevo.
 
https://kuip.ks.gov.ba/

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia