online slots game malaysia
Sarajevo

Sljedeće sedmice počinje projekat rekonstrukcije kanalizacione mreže u ulici Arapova

-“Kvalitetna infrastuktura predstavlja osnovu za ugodan i kvalitetan život građana svake lokalne zajednice. Upravo iz tog razloga u saobraćajnu, ali i komunalnu infrastrukturu u naseljima i ulicama Starog Grada značajno se ulagalo u prethodnim godinama i to je i dalje jedan od prioriteta u radu ove lokalne samouprave predvođene općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem”, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Uvidom u stanje na terenu u ulici Arapova utvrđeno je da je neophodna rekonstrukcija, te je općinski načelnik uvrstio ovaj projekat u program rada za 2022. godinu. Nakon provedenih svih postupaka, radovi počinju sljedeće sedmice, a građani će konačno dobiti zadovoljavajuće uslove podzemne komunalne infrastrukture.

Iz Službe za investicije i komunalne poslove potvrdili su da će se radovi izvoditi na dijelu ulice Arapova, od spoja sa ulicom Žepa do ulice Mejlijina.

Postojeća kanalizaciona mreža je neadekvatnog profila i nema odgovarajući kapacitet, te je opterećena u kišnim periodima godine većim količinama vode i tokom obilnijih padavina dolazi do izlijevanja kanalizacije na saobraćajnicu i prema objektima. Planirano je ugrađivanje novih cijevi i to 120 metara cijevi za fekalnu kanalizaciju i 120 metara za oborinsku. Na trasi je predviđena izgradnja 10 revizionih okana i 10 slivnika, te rekonstrukcija svih kanalizacionih priključaka. Uvođenjem nove kanalitzacije bit će trajno riješen problem za oko 25 domaćinstava u ovoj ulici. Vrijednost ovog projekta je oko 190.000 KM.

Rok za izvođenje radova je 50 dana.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia