online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Skupština RS: Zaključci o prenosu nadležnosti pravosudnih institucija, odbrane i indirektnih poreza

Narodna skupština Republike Srpske danas je na posebnoj sjednici usvojila zaključke u vezi sa informacijama o prenosu nadležnosti, a koji se odnose na pravosudne institucije, odbranu i sigurnost, te indirektne poreze.

Zastupnici NSRS usvojili su set zaključaka kojima NSRS povlači ranije date saglasnosti RS-a na uspostavljanje Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, prenesene nadležnosti u oblasti odbrane i sigurnosti, te indirektnih poreza.

Vlada RS je zadužena da u roku do šest mjeseci uputi na razmatranje i usvajanje u NSRS zakone i druge propise koji će omogućiti nesmetano funkcionisanje RS. Također je zaključeno da se zakoni i drugi propisi kojima je izvršen prenos nadležnosti sa RS na institucije BiH neće primjenjivati na teritoriji RS od dana stupanja na snagu zakona i drugih propisa iz zaključaka.

Zaključeno je da NSRS povlači saglasnost da se nadležnost iz oblasti indirektnog oporezivanja u okviru sistema poreske politike prenese na Parlamentarnu skupštinu BiH, kako bi se omogućilo razmatranje i usvajanje Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH. Vlada RS je zadužena da u roku do šest mjeseci uputi na razmatranje i usvajanje u NSRS zakon o porezu na dodatnu vrijednost i zakon o akcizama RS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia