online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Skupština KS: Izmjene Zakona o radu donijele bi ekonomsku neizvjesnot

Skupština KS nije prihvatila mišljenje Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljene i izbjeglice KS o izmjenama i dopunama Zakona o radu FBiH. Podsjećamo, Federalna vlada prije nekoliko dana utvrdila je izmjene Zakona o radu, čime je poslodavcima data mogućnost da radnike, za vrijeme vanrednog stanja, mogu poslati na čekanje, smanjiti im plaću ili čak otpustiti. U mišljenju Ministarstva za rad stoji kako ovaj propis može rezultirati dosta neizvjesnim posljedicama po Kanton Sarajevo, kao što su tužbe radnika
Kolektivnim ugovorima na nivou Federacije i Kantona prava iz radnog odnosa uređena su različito. Iz Ministarstva rada i socijalne politike KS kažu kako u pripremi mišljenja nisu imali dovoljno vremena za odgovarajuće pravne i fiskalne procjene koje ovakav propis zahtjeva.

Kanton Sarajevo već mora da plati 50 miliona maraka za izvršne presude iz radno-pravnih sporova. Iz Naroda i pravde su tražili javno izvinjenje i ostavku federalnog ministra rada Veska Drljače, koji predloženim izmjenama Zakona, Federaciju i kantone vodi u ekonomski kolaps.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia