online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Skupština KS dala saglasnost na osnivanje naučnoistraživačkog instituta

Sa 19 glasova za, 9 protiv i 4 suzdržana glasa, na sjednici Skupštine KS usvojen je Prijedlog Odluke kojom se daje saglasnost na osnivanje naučnoistraživačkog instituta za biomedicinski inžinjering, medicinske uređaje i vještačku inteligenciju Verifikacionog laboratorija „Verlab“ d.o.o. Sarajevo, kao ustanove pod nazivom „Naučnoistraživački Institut Verlab za biomedicinski inžinjering, medicinske uređaje i vještačku inteligenciju“

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS cijeni da osnivanje ovog instituta predstavlja značajan doprinos naučno – istraživačkom razvoju KS i BiH jer otvara teme koje su bitne za sektor zdravstva i vještačke itneligencije, što je u samom vrhu razvoja nauke u Evropi i svijetu.

Djelatnost ovog instituta bi trebala da se sastoji od kontinuirane istraživačke djelatnosti i ugovorenih naučnih istraživanja, a isti predstavlja naučno – istraživačku infrastrikturu od interesa za cijelokupan sistem naučne djelatnosti u KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia