online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Sjednica Skupštine KS održat će se 16. juna u Domu mladih

Članovi Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo dogovorili su danas da sjednica Skupštine KS bude održana 16. juna u Domu mladih KSC “Skenderija”, zbog potreba poštivanja i mjera borbe protiv koronavirusa.

Na dnevnom redu sjednice je Prijedlog Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o inspekcijama KS, te Prijedlog odluke o razrješenju dužnosti zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva KS.

Zastupnici će razmatrati Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Projekt energetske efikasnosti u javnim zgradama Sarajevo.

Također će se pred zastupnicima naći i izvještaji o radu Vlade KS i izvršenju Budžeta KS za 2019.godinu, Izvještaj o radu Pravobranilaštva KS za 2019. godinu, Izvještaj o poslovanju KJKP „Gras“ za 2018. godinu, Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju, na koji je prethodno dato mišljenje ovlaštenog revizora, Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo za 2019. godinu.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o finansijskom poslovanju za period 01.01.-31.12.2019. godine JU “Fond Memorijala Kantona Sarajevo”,  Izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS za 2019. godinu, Izvještaj o izvršenju sankcija u KS za 2019. godinu.

Kako je saopćila Služba za protokol i press KS najavila, na sjednici je i informacija o zaštiti zraka u KS, te informacija o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP „Gras“ d.o.o. Sarajevo, za period 01.01. do 31.03.2020. godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia