online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Sjednica Skupštine KS 28. septembra, epidemiološka situacija na dnevnom redu

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo (KS), kojim je predsjedavao predsjedavajući Skupštine Elvedin Okerić, zakazao je za utorak, 28. septembra održavanje 42. redovne sjednice ovog zakonodavnog tijela.

Na dnevni red ove sjednice, između ostalog, uvršteni su Informacija o epidemiološkoj situaciji u Kantonu Sarajevo i Prijedlog odluke kojom se Ministarstvu za boračka pitanja KS daje saglasnost da može pristupiti potpisivanju ugovora imovinsko-pravne prirode za kupovinu i dodjelu 25 stanova pripadnicima boračke populacije.

Istovremeno, planirano je razmatranje izvještaja o poslovanju KJP “ZOI ’84” Olimpijski centar Sarajevo, KJP “Sarajevo–šume” i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kao i izvještaja o poslovanju Kantonalne javne ustanove “Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba”, JU Terapijska zajednica – Kampus Kantona Sarajevo, JU “Kantonalni centar za socijalni rad”, KJU “Odgojni centar KS”, KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja, KJU “Porodično savjetovalište” i JP “Televizija KS”.

Prijedlog odluke kojom se daje saglasnost na Nacrt ugovora o zakupu koji treba da zaključe JP Međunarodni aerodrom Sarajevo i Turistička zajednica KS, također, je uvršten u dnevni red zasjedanja. 

Također, predviđeno je razmatranje i 13 odluka o davanju saglasnosti na programe rada kantonalnih kulturnih ustanova.

Kao informativni materijal, zastupnicima je dostavljen Izvještaj o radu policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS za period april-juni 2021. godine, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia