online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Sistematsko rješavanje problema napuštenih pasa

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić i direktorica Veterinarske stanice KS Nasiha Spahić potpisali su pet sporazuma o sufinansiranju projekata ove stanice i jedan koji će Ministarstvo privrede finansirati samostalno u cjelosti.

Kako je naveo ministar Delić, Ministarstvo će sufinansirati projekte opremanja stanice ultrazvučnom dijagnostikom za terenski i ambulantni rad, osposobljavanje i rekonstrukciju Veterinarske ambulante Vogošća za pružanje usluge liječenja i prevencije bolesti kod kućnih ljubimaca, opremanje salona za njegu kućnih ljubimaca, opremanje apoteke i centralnog skladišta u okviru stanice, te projekt proširenja područja rada mikrobiološko–hemijskog laboratorija uvođenjem Enzyme-Linked Immunosorbent Assay-ELISA metode.

„Svaki od navedenih projekata ima za cilj osavremenjavanje rada i ponude kantonalne Veterinarske stanice, kako bi ona bila konkurentna na tržištu, te imala mogućnost primjene najsavremenijih tehnika i metoda pružanja veterinarskih usluga“, istakao je ministar Delić.

Edukacija građana o dobrobiti pasa je projekt koji će Ministarstvo privrede KS samostalno finansirati u cjelokupnom iznosu od 25.000 KM, pri čemu će on podrazumijevati rebranding kantonalnog azila za pse.

„Mi u kontinuitetu radimo na unapređenju usluge koju azil Prača pruža i već smo uradili niz aktivnosti na tom polju, tako da je ovaj projekt nastavak i prvi veći korak kojim će azil Prača krenuti u smjeru ispunjavanja potrebnih uvjeta kako bi, u svakom smislu, postao azil koji s psima postupa po svim standardima Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja“, pojasnila je direktorica Spahić.

Kako je istaknuto nakon potpisivanja ovog sporazuma, rebrendiranje azila Prača kroz edukaciju građana o dobrobiti pasa, ujedno je i prvi korak ka uspostavljanju modela sistemskog rješavanja problema napuštenih pasa.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia