online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Sindikat osnovnog obrazovanja traži konkurse za prijem 250 radnika u školama i vrtićima KS

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja FBiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo smatra da je jedan od velikih problema u obrazovanju nedostatak i stalna promjena radnika.

Za razliku od prijema radnika u ostalim sektorima, a naročito u organima i institucijama Kantona u kojima se radnici permanentno primaju na neodređeno vrijeme, u obrazovanju su konkursi na neodređeno vrijeme praksa u godinama kada se vode političke kampanje. Takav pristup vlasti prema radnicima u ovoj djelatnosti ima za posljedicu konstantno mijenjanje radnika na upražnjenim radnim mjestima, što direktno utiče na učenike u smislu navikavanja na odgajatelje/nastavnike razredne nastave, odnosno nastavnike predmetne nastave i njihove metodologije rada, ali i na radnike jer ne mogu da riješe svoje drugo najvažnije egzistencijalno pitanje u životu – pitanje zaposlenja. 
U prethodnom periodu smo prikupili podatke iz naših podružnica i uradili analizu istih te ovim putem od Vlade Kantona Sarajevo zahtijevamo davanje saglasnosti za raspisivanje javnih konkursa za prijem 155 radnika na neodređeno vrijeme u osnovnim školama kao javnim ustanovama i 95 radnika na neodređeno vrijeme u JU “Djeca Sarajeva” Sarajevo, saopćeno je iz ovog Sindikata.

4 2 votes
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia