online slots game malaysia
KulturaVijestiZanimljivosti

Šesti Festival dječije umjetnosti od 3. do 7. maja putem online platformi

Direkcija 6. Festivala dječije umjetnosti najavljuje početak internacionalnog umjetničkog i takmičarskog festivala koji afirmira umjetnost za djecu i dječije stvaralaštvo od 3. do 7. maja putem online platformi Festivala. 

Književnost, teatar, muzika, slikarstvo i kiparstvo, kao i edukativno-kreativne radionice koje potiču djecu na inventivnost i razmišljanje, sve su to grane umjetnosti koje su zastupljene na Festivalu i koje uključuju djecu kao kreatore a ne samo puke konzumente. 

Šesti Festival dječije umjetnosti je prvi umjetnički takmičarski festival za djecu u BiH internacionalnog karaktera ali je jedinstven i u regionalnim okvirima jer osim što njeguje autorski izraz za djecu i mlade, afirmira sve grane umjetnosti te razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije, saopćeno je iz Direkcije Festivala.

Ove godine će svi program, kako se navodi, biti realizirani online zbog pandemije, i to zahvaljujući dozvolama pozorišnih trupa iz BiH i Hrvatske, moderatorima kreativnih radionica, djeci stvaraocima, školama i svim suradnicima koji su vrijedno radili na organizaciji čitavu godinu.

Od 3. do 7. maja od 10 do 21 sati svi program će biti dostupni na youtube kanalu 6. Festivala dječije umjetnosti, VIDEO će se većina programa moći pratiti i putem FB stranice Festival dječije umjetnosti te web.stranice: www.fedu.ba. 

Nagrade ove godine nisu novčanog karaktera zbog toga što je obećana podrška dosadašnjih sponzora i pokrovitelja izostala radi postojeće krize.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia