online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Selmo Cikotić za TVSA: Dijelim zabrinutost građana (VIDEO)

– Dijelim zabrinutost građana, ali sve naše građane i pripadnike sistema različitih državnih institucija podsjećam da je ovo prvenstveno pitanje javnog reda i mira na prostoru Bosne i Hercegovine, kazao je za Dnevnik TVSA Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH.

Cikotić je podsjetio na nadležnost struktura sistema od policijske uprave, preko kantonalnog MUP-a, entitetskog ministarstva, do jednog broja agencija na nivou države.

-Za posljednja tri mjeseca, od kako odgovaram za rad ministarstva sigurnosti, broj migranata koji borave na prostoru BiH, koji se kretao od 11.000 do 13.000, spušten je na nivo od 5.000 do 7.000 migranata”, kazao je Cikotić.

– Jučer smo imali konkretno 6.138 hiljada registovanih migranata na prostoru BiH. To je učinjeno pojačanim angažmanom granične policije, angažmanom drugih policijski organa, saradnjom sa Euforom, angažovanjem sigurnosnih agencija i tužilaštava u identifikovanju, utvrđivanju i procesuiranju onih koji učestvuju u krijumčarenjem migranata. Taj pristup već daje rezultate. Međutim, on će tražiti jedan sistematičan rad u narednim mjesecima i godinama da bismo imali jednu potpuniju kontrolu, kazao je ministar sigurnosti BiH.

Cikotić je istakao kako za rezultat imamo činjenicu da migrantske rute koje su išle od Srbije preko BiH sad jednim dijelom idu preko Rumunije. Bosasnka ruta postala je manje sigurna za migrante.

Pogledajte cijeli razgovor.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia