online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

SDP i Naša stranka u Mostaru potpisali Sporazum o osnivanju BH bloka

Predstavnici SDP-a BiH i Naše stranke (NS) potpisali su u Mostaru Sporazum o osnivanju Bosanskohercegovačkog bloka u Mostaru koji među ostalim definira lokalne odnose između ovih dviju stranaka te za cilj ima potpisivanje koalicijskog sporazuma do kraja avgusta.

Sporazum su uz predstavnike lokalnih organizacija navedenih stranaka, odnosno predsjednika Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar Armana Zalihića i predsjednika Gradskog odbora Naše stranke Mostar Tarika Tanovića, potpisali i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić i predsjednik NS-a Predrag Kojović.

Zalihić je kazao kako ovaj Sporazum sadrži sve programske ciljeve na osnovu kojih će navedene dvije stranke tražiti povjerenje od građana Mostara.

– Sporazum također predviđa formiranje vijeća u kojem će biti po tri člana iz navedenih stranki i koje će konsenzusom donositi odluke, a zadatak vijeća će biti dogovoriti koaliciju do kraja ovog mjeseca i ja sam optimističan po tom pitanju – istaknuo je Zalihić.

Predsjednik NS-a Predrag Kojović kazao je kako je ovo inicijalni sporazum te da će timovi ovih dviju stranaka krenuti u izradu detaljnog programa.

– Ne želimo da građani glasaju za ljude ili za stranke, hoćemo da glasaju za vrlo precizan i jasan program s rokovima i slično. Mi ne vjerujemo u Mostar kakav je bio dosad nego u Mostar kao jedinstven grad u kojem su građani prije svega građani, a tek onda ono što su nacionalno ili vjerski – istaknuo je Kojović.

Dodao je kako je ovo velik dan za Mostar.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia