online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

SDP BiH nastavlja međunarodnu diplomatsku ofanzivu za očuvanje institucija BiH

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine traži od državnog tužilaštva i novog vršioca dužnosti Glavnog tužitelja Milanka Kajganića da pokrene već formirane predmete protiv Milorada Dodika. U isto vrijeme SDP BiH će podnijeti krivične prijave zbog odluke o usvajanju Zakona o Agenciji za lijekove i medicinska sredstva RS, smatrajući to napadom na državni ustavni poredak. Zaključak sjednice je da će SDP pozvati Visokog predstavnika u BIH i ministarstvo vanjskih poslova da traže sjednicu Savjeta bezbjednosti UN-a, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Navodi se da je u proteklih nekoliko dana predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić poslao je pisma čelnicima Partije evropskih socijalista i Socijalističke internacionale u vezi sa narušavanjem odnosa u Bosni i Hercegovini, prijetnji miru, blokadama institucija, a koje dovode do usložnjavanja i pojačavanja secesionističkih namjera čelnika RS.

Članovi Predsjedništva SDP BiH su podržali aktivnosti kojima je SDP na sebe preuzeo obavezu aktivne uloge u međunarodnim relacijama s ciljem odbrane institucija BiH. SDP će nastaviti sa svojim aktivnostima na zaštiti institucija BiH koje su prepoznate od naših prijatelja u EU  i svijetu, a naše veze sa socijaldemokratskom grupacijom stranaka u EU može dati ključni argument pojačanoj međunarodnoj ofanzivi u BiH, poručuju iz SDP-a BiH.

 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia