online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

SDP BiH: Dešavanja u Narodnoj skupštini RS su napad na suverenitet BiH

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine dešavanja na posebnoj sjednici u Narodnoj skupštini RS-a smatra postupkom sistemskog rušenja ustavnog poretka Bosne i Hercegovine i otvorenog kršenja Dejtonskog sporazuma, saopćeno je. 

Današnji postupci u Narodnoj skupštini se ne mogu ocijeniti nikako drugačije nego kao korak ka namjeravanoj secesiji ovog dijela države Bosne i Hercegovine. Podsjećamo činitelje međunarodne zajednice da je Opći okvirni sporazum za mir akt koji je usvojen sa ciljem integracije države. U Članu I je navedeno da će strane “posebice potpuno poštovati međusobnu suverenu jednakost, rješavati sporove mirnim putem, te se suzdržati od svake akcije prijetnjom ili uporabom sile ili na drugi način, protiv teritorijalne cjelovitosti ili političke neovisnosti Bosne i Hercegovine.” 

S obzirom da se posljednje aktivnosti odigravaju pod direktnim patronatom Republike Srbije i predstavljaju grubi napad na suverenitet, cjelovitost i političku neovisnost Bosne i Hercegovine, svaku raspravu i fokusiranje na druge teme kojim se ne adresira problem otvorenog kršenja Općego okvirnog sporazuma za mir smatramo bespredmetnom i sekundarnom.

SDP BiH očekuje hitnu reakciju međunarodnih institucija na sankcionisanju odgovornih i suzbijanju prijetnje suverenitetu Bosne i Hercegovine iz vladajućih političkih krugova u bosanskohercegovačkoj administrativnoj jedinici RS.

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia