online slots game malaysia
SarajevoVijesti

SDA: Nespremnost Službe za zapošljavanje KS u novonastaloj situaciji

Kantonalni odbor SDA Sarajevo oglasio se saopćenjem za javnost u kojem navode, da sve veži broj otkaza pokazuje nespremnost Službe za zapošljavanje KS.

U izjavi ovlaštenog predstavnika Službe za zapošljavanje KS se govori da je Služba organizovala da se prijave vrše i putem emaila.

Ne kaže se da je to organizovano tek tokom jučerašnjeg dana i to na najprimitivniji način i bez adekvatnog programa i uputstva, navode iz SDA.

– O ovome svjedoče redovi ispred pojedinih biroa čime se stvara dodatna sigurnosna/zdravstvena prijetnja za ove osobe. Ono što je posebno problematično je uputstvo koje je dato od ovlaštenih osoba da se prijemi rade bez zakazivanja termina čime i na ovaj način se dovode u opasnost i zaposleni u biroima i osobe koje se prijavljuju na biroe.

Posebno ističemo da je Služba tražila od Vlade KS Sarajevo da se pokrenu određeni programi, a bez vizije i ideje kako pomoći svim onima koji ostaju bez posla.

Služba nije napravila projekciju potrebnih sredstava za pomoć ovom enormno povećanom broju nezaposlenih koji će tražiti novčane naknade za vrijeme nezaposlenosti  na što imaju zakonsko pravo.

 Federalni zavod za zapošljavanje je, istovremeno, putem dopisa obavjestio sve zavode/službe da se svi programi zapošljavanja prolongiraju.  

http://www.fzzz.ba/portal/ID:C-386

-Za svo ovo vrijeme direktor Službe za zapošljavanje nije dolazio na posao protekle sedmice niti je organizovao posao tako da se ne stvaraju redovi ispred biroa o čemu postoje i fotografije, dodaju u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia