online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Savez samostalnih sindikata BiH: Ne postoje nikakve prepreke za donošenje zakona o minimalnoj plati

Savez samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) smatra da ne postoje nikakve zakonske ili bilo koje druge prepreke za donošenje zakona o minimalnoj plati.

Radnici i radnice smatraju da svako stavljanje upitnika iznad zakona o minimalnoj plati predstavlja pokušaj unošenja smutnje i želju da se odgodi zakonsko regulisanje minimalne plate u Federaciji BiH.

Vjerujemo da će zastupnici Federalnog parlamenta ostati imuni na ove pokušaje i da će u najkraćem roku izglasati Zakon o minimalnoj plati u iznosu od 1.000 KM, a za šta se Savez samostalnih sindikata BiH bori i zalaže posljednjih nekoliko godina – navode iz SSSBiH.

Dodaju da su inflacija, svakodnevna poskupljenja i sve lošiji ekonomski i finansijski položaj radnika i radnica najbolji pokazatelj neophodnosti usvajanja pomenutog zakona.

Napominju da je Ustavom Federacije BiH propisana jasna nadležnost Federacije za ekonomsku i finansijsku politiku, uključujući i donošenje odgovorajućih propisa iz te oblasti, te da zakon o minimalnoj plati definitivno smatraju takvim propisom.

 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia