online slots game malaysia
BiznisVijesti

Saudijska Arabija prihvatila upitnik za izvoz crvenog mesa i piletine iz BiH

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac izjavio je da je Saudijska Arabija prihvatila upitnik iz BiH za izvoz crvenog mesa, mesa peradi i prerađevina od mesa, javlja Anadolu Agency.

U narednom periodu će Kancelarija za veterinarstvo BiH od ministarstava poljoprivrede Republike Srpske i Federacije BiH zatražiti da kandiduju potencijalne objekte za izvoz crvenog mesa i piletine u Saudijsku Arabiju

“Dobili smo pozitivan odgovor od saudijske strane, nakon što smo, u saradnji sa Kancelarijom za veterinarstvo BiH i nadležnim entitetskim ministarstvima, aktivno radili na ispunjavanju upitnika i uspješno okončali taj posao”, pojasnio je Košarac.

Naveo je da će u narednom periodu Kancelarija za veterinarstvo BiH od ministarstava poljoprivrede Republike Srpske i Federacije BiH zatražiti da kandiduju potencijalne objekte za izvoz crvenog mesa i piletine u Saudijsku Arabiju.

Košarac je rekao da je prihvatanje upitnika iz BiH značajan korak ne samo u pogledu mogućnosti izvoza crvenog mesa i piletine, nego i zbog većeg obima vanjskotrgovinskog prometa meda u Saudijsku Arabiju.

“Važno je podsjetiti da nam je odobren izvoz meda u Saudijsku Arabiju, ali je ispunjavanje ovog upitnika bio uslov da se proširi lista odobrenih izvoznika meda iz Republike Srpske i Federacije BiH na saudijsko tržište”, istakao je Košarac.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia