online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Sastanak predstavnika Ministarstva i komunalnih preduzeća: Poduzeti mjere za zaštitu od cyber napada

U cilju poduzimanja neophodnih mjera za zaštitu informaciono-komunikacionih sistema, te kako bi se preduzeća zaštitila od sve učestaliji cyber napada, predstavnici Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo održalli su sastanak sa upravama svih preduzeća koja su u nadležnosti tog ministarstva.

Sastanku su prisustvovali predstavnici KJKP Sarajevogas, KJKP Toplane, KJKP Pokop, Bags-Energotehnika Vogošća, KJKP Tržnice-pijace, KJKP Rad, KJKP Park i KJKP Vodovod i kanalizacija.

Pomoćnik ministra Muhamed Bekto kazao je da se na ovaj način žele poduzeti sve neophodne mjere kako bi se preduzeća zaštitila od napada.

“Moramo napraviti analize onoga sa čime trenutno raspolažemo. Moramo biti spremni, sve naše kapacitete angažovati, raditi na obuci uposlenika i ići u korak sa vremenom, kada je zaštita informacija i podataka u pitanju”, kazao je Bekto.

Iz Sarajevogasa su podsjetili kako su nedavno imali cyber napad i da su tom prilikom uspjeli sačuvati sve podatke i preduzeća i svojih korisnika.

Ostali učesnici sastanka su naveli koje sisteme zaštite od cyber napada koriste, te koje su mogućnosti za njihovu nadogradnju na čemu će raditi u narednom periodu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia