online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Sarajlić istakao značaj parlamentarne diplomatije u procesu NATO integracija

Integracija u NATO savez znači brojne beneficije ne samo za sistem sigurnosti i odbrane u Bosni i Hercegvoini nego i za društvo u cijelosti i sve njegove oblasti, rečeno to danas tokom predstavljanja dokumenta “Strpljenje i istrajnost BiH u NATO integracijama – izazovi i prednosti/perspective”.

Dokument je izradilo Udruženje Pravni institut u Bosni i Hercegovini uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Tim kojeg čine Sead Turčalo, Muhamed Mujakić, Dijana Gupta i Biljana Radanović analizirali su tok integracija BiH u NATO savez, te su naveli da je pitanje članstva BiH strateški prioritet uz neophodno aktivno učešće šireg spektra sudionika u procesu BiH ka euroatlantskim integracijama.

Obraćajući se učesnicima ovog skupa, Asim Sarajlić, predsjedavajući Delegacije PSBiH u PSNATO-a osvrnuo se na sadržaj ponuđene analize Pravnog instituta u BiH.

Posebno je naglasio značaj podrške koju treba pružiti članovima Komisije za saradnju sa NATO, koji, kako je ocijenio, rade veoma dobar posao zajedno sa institucijama zakonodavne i izvršne vlasti BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Sarajlić je prisutne podsjetio i na to da su, u proteklih petnaest godina, PSBiH i njene delegacije u PSNATO-a bili domaćini četiri velika skupa, Rose Roth seminara, na kojim je učestvovalo više od 600 parlamentaraca iz NATO zemalja i zemalja koje na razne načine sarađuju s PSNATO-a.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia