online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Sarajevsko jutro/VIDEO/ Dr. Zaid o prelasku Opće bolnice u kantonalnu

Na održanoj sjednici u petak stručno vijeće opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ jednoglasno je usvojilo zaključak da se od nadležnih institucija u Kantonu Sarajevo traži da ubrzaju transformaciju iz opće u kantonalnu bolnicu. O ovome smo u „Sarajevskom jutru“ govorili sa dr. Rifatom Rijadom Zaidom, specijalista neurologije

„Do sada nije baš urađeno dovoljno. Ova bolnica je najstarija zdravstvena ustanova u Bosni i Hercegovini. To je bolnica koja je u ovoj godini značajno premašila kapacitete opće bolnice. Naravno, svi će se sjetiti da je to nekada bila vojna bolnica tokom Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Onda je postala državna, zatim opća da bi sada sazrijela incijativa da opća bolnica postane kantonalna, što bi bila velika nadgradnja u statusu ove bolnice. Podizanje zdravstvene usluge nam je u cilju podići na još veći nivo“ kazao je doktor specijalista o položaju bolnice tokom godina.

Dr. Rifat Rijad Zaid napominje kako se 2013. godine planiralo zatvaranje ove bolnice te gradnja tržni centra ili stambenih zgrada.

„Zakon o ovom činu postoji, kanton treba pratiti federalni zakon ili se ugledati na primjere drugih kantona.Po zakonu javna rasprava traje do 45 dana, to je stvarno mnogo za čekati. treba se skratiti na sedam dana. Incijativa je usvojena jednoglasno u petak. Mi imamo plan kako da ovu priču iz domena domaštavanja prebacimo u domen realizacije jer ne želimo da diskutujemo o ovome više. To treba uraditi odmah i sada“ kazao je za kraj doktor iz Opće bolnice „Prim.dr. Abudlah Nakaš“.

Dea Bubić

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia