online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Sarajevsko jutro: Jerlagić o “Balu učitelja”

Danas se održava drugi „Bal učitelja“ u organizaciji učitelja Kantona Sarajevo. O samom značaju ovog događaja i o obrazovanju u BiH za „Sarajevsko jutro“ govorila je Aida Jerlagić, podpredsjednica Udruženja učitelja KS.

„Ovim balom smo htjeli skrenuti pažnju na značaj učiteljskog poziva, na samo dostojanstvo prosvjetnog radnika. Kada pogledamo okruženje, tehnologija se tako brzo razvija, okruženi smo raznim informacijama kako mi tako i naša djeca. I samim time nove generacije koje dolaze nisu iste kao od prije 10-15 godina. Tako da se i mi moramo mijenjati, prilagođavati. Naš cilj na kraju svakako jeste motivacija i prebacti zanimanje djece na školu, da vole dolaziti u školu.“ kazala je Jerlagić.

Ovo udruženje formirano je iz potrebe koju je donijela digitalizacija. Odgovorne vlasti ne uspijevaju da okupe nastavnike u smislu usavršavanja i razvoja navodi sagovornica.

„ Što se tiče kvalitete obrazovanja u BiH, to uvijek može biti bolje. Naravno da mi vidimo greške koje idalje postoje zato što se ništa ne mijenja. Naši nastavni planovi i programi su isti, jesu malo revidirani ali globalno nije napravljeno ništa.“ odgovorila je Jerlagić na pitanje o kvaliteti obrazovnog sistema u BiH.

Odgojni momenat i prepoznavanje djetetovih afiniteta su stvari koje mnogo utiču na obrazovanje počevši  od osnovnog. Sagovornica navodi da su ove stvari došle do izražaja tokom online nastave, dalo se primjetiti koliki je uticaj roditelja na djecu te se to prenosi i na njihove stavove o školi.

Večeras u hotelu „Europa“ održati će se drugi „Bal učitelja“ s početkom u 20 sati. Poruka ovog bala e unikatna a ona glasi: „Za bal učitelja potrebna je ljubav. Za bal učitelja potrebna je hrabrost i odvažnost.“

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia