online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Sarajevsko jutro / Filozofski fakultet održava Dan otvorenih vrata

Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu danas održava Dan otvorenih vrata od 11 do 13 sati. Više o tome u našem jutarnjem programu govorila je Jadranka Kolenović-Đapo, prodekanesa za nastavu i studentska pitanja Filozofskog fakulteta.

„Nakon dvije godine online nastave, mi smo otvorili vrata našeg fakulteta. Ovim danom želimo da približimo Filozofski fakultet svim maturanticama i maturantima, budućim studentima i svim onima koji su u dilemi šta studirati. U direktnom kontaktu sa nastavnicima, asistentima te studentima, mogu dobiti odgovore na pitanja, na koje odgovore ne mogu dobiti iz drugih izvora. Iako smo dio naše online stranice dizajnirali posebno za maturante, izostaje taj kontakt lice u licem.“

Pordekanesa navodi da je ovom fakultetu maturantima na raspolaganju 13 odsjeka, dvije samostalne katedre i oko 70 različitih studijskih programa: „Naprimjer, na Odsjeku za orijentalnu filologiju izučava se arapski, perzijski jezik. Pored izučavanja ovih jezika studenti mogu kombinirati studije. Tako sebi prave dvopredmeni studij. Puno je tih programa koji se mogu kombinirati izuzev odsjeka za psiholgiju, koji je jednopredmetni odsjek.“

Filozofski fakultet ima mogućnost i pohađanja kurseva, kako za studente tako i za građane. Kursevi poljskog i slovenačkog jezika su trenutno na raspolaganju a uprava priprema i kurs kineskog jezika.

„Neki smjerovi nisu dominantni, mnogo budućih studenata ih zaobilazi jer nisu dovoljno informisani. Naprimjer Odsjek za književnost naroda Bosne i Hercegovine, studenti to pogrešno percipiraju i misle da ne mogu ništa raditi s tim smjerom, ali spektar poslova je širok. Arheologija je još jedan od odsjeka koji nema mnogo studenata. Najveći intres je na Odsjeku za psihologiju  te engleski jezik i književnost“ kazala je prodekanesa o zaintresovanosti o smjerovima.

Za literaturu kaže da Filozofski fakultet ima jednu od najstarijih univerzitetskih biblioteka te da su studentima dostupne literature i sve knjige izdate od strane profesora.

Za kraj, prodekanesa Kolenović-Đapo pozvala je sve buduće studente da danas posjete Filozofski fakultet i da se upoznaju s njegovom šarolikosti i mogućnostima.

Dea Bubić

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia