online slots game malaysia
Sarajevo

Sarajevski sajam knjiga ove godine u većem prostoru pod motom ‘Autorska prava i slobode’

“Autorska prava i slobode” moto je pod kojim će od 12. do 17. aprila biti održan ovogodišnji Sarajevski sajam knjiga i učila u Centru Skenderija. 

Direktor KJP “Skenderija” Damir Petrinić istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije da će više od 33 posto od ukupnog kapaciteta Skenderije biti dodatno stavljeno u funkciju i na raspolaganje sajmu.

– Više od 4.500 kvadratnih metara Skenderije je na raspolaganju ovom sajmu – s okruglim stolovima, prezentacijama, koje će biti pod ‘kišobranom’ ovogodišnje teme “Autorska prava i slobode”. Okrugli sto s ekspertima o toj temi biće održan 13. aprila i to pod pokroviteljstvom UNESCO-a i Vijeća Evrope – naveo  je Petrinić.

On je istakao da će u sklopu Sajma biti obilježen Svjetski dan knjige, autorskih prava, kao i Svjetski dan umjetnosti.

Pored toga, bit će održano više desetina raznih izložbi posvećenih autorima, oblikovanju knjige i umjetnosti, a također će na Sajmu knjige dodatni sadržaj biti posvećen i elektronskom izdavaštvu. 

Predsjednik Programskog savjeta Sajma knjiga Ibrahim Spahić smatra da je Sajam knjige po mnogočemu specifičan, između ostalog i kontinuitetu trajanja te da za njega nema zamjene.

– Samo su “Sarajevska zima” i Sarajevske večeri poezije starije od Sajma knjiga. Ovo nije sajam kao drugi sajmovi – kazao je Spahić.

On je predstavnicima medija također najavio da će ove godine imati do sad najbolje uslove za rad.

Otvaranje Sarajevskog sajma knjiga i učila zakazano je za 12. april sa početkom u 12.00 sati u dvorani “Mirza Delibašić”. Cijena karte za posjetioce je jedna KM.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia