BiznisVijesti

Sarajevogas: U petak prekid dotoka gasa zbog sanacije dijela gasovoda

KJKP Sarajevogas najavio je za petak prekid dotoka gasa, u trajanju od 24 sata. U dopisu koji su dobili od dobavljača, “BH Gasa”, navodi se da će do prekida doći zbog planirane sanacije oštećenja na dionici gasovoda Šepak- Zvornik.

– U skladu sa zahtjevom dobavljača, KJKP “Sarajevogas” d.o.o Sarajevo će, 04.02/05.02.2021.godine od ponoći, izvršiti prekid isporuke gasa svim potrošačima koji imaju mogućnost korištenja alternativnog goriva. Na taj način bit će stvoreni uslovi da individualni potrošači/domaćinstva i svi drugi koji nemaju mogućnost korištenja alternativnog goriva i dalje imaju nesmetanu isporuku prirodnog gasa – navodi se.

Ako sanacija bude završena u planiranom roku i započne isporuka prirodnog gasa u ranim jutarnjim satima u subotu 06.02.2021.godine, neophodno je da potrošači koji imaju mogućnost korištenja alternativnog goriva, ostanu isključeni do postizanja neophodnog pritiska, što prema sadašnjim proračunima može biti u 12 sati u subotu, navedeno je u dopisu “BH Gasa”.

“Sarajevogas“ posjeduje definisane procedure postupaka u takvoj situaciji i u toku je finalizacija plana rada ekipa na terenu, prilagođena novim uslovima isporuke prirodnog gasa – ističe u saopćenju KJKP Sarajevogas.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.