online slots game malaysia
BiznisVijesti

Sarajevo će u naredna dva dana biti turistički centar regije

Prvi Sarajevo Tourism Summit, koji počinje 26. aprila, okupit će stručnjake iz oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i srodnih grana privrede, a u cilju upoznavanja sa novim trendovima, kretanjima i aktuelnostima iz ovih oblasti. Summit je regionalnog karaktera, te će okupiti 55 vrhunskih predavača iz 10 zemalja i više od 300 učesnika.
Kroz dvodnevni summit, u formama panel diskusija, prezentacija i radionica, učesnici će raspravljati o trenutnom stanju turizma u regiji, razmjenjivati iskustva i znanja, te donositi nove ideje za unapređenje saradnje i daljnji razvoj turističkih destinacija i privrede. Pored konferencijskog dijela, učesnici će imati priliku prisustvovati master vinskom show programu, degustacijama i gastro prezentacijama.
Organizator prvog Sarajevo Tourism Summita, koji će se održati u hotelu Hills na Ilidži, je Business Concierge Centar u suorganizaciji sa marketinškom agencijom Topcom. Događaj se realizuje uz podršku USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini, a važnost ovog događaja za razvoj i unapređenje turizma prepoznala je i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.
V.d. predsjednika Turističke zajednice KS, Haris Fazlagić, na panel diskusiji „Destinacija i njen turistički razvoj” otkrit će kako se Sarajevo kao turistička destinacija prilagođava promjenama na globalnom turističkom tržištu u cilju održivog turističkog razvoja, te kako se Turistička zajednica KS nosi s izazovima promocije destinacije i adekvatnog odgovara na zahtjeve različitih profila turista i trendova koje tržište diktira.
Cilj Sarajevo Tourism Summita je razvoj i promocija turizma u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, povezivanje turističkih profesionalaca iz regije kroz stvaranje novih poslovnih kontakata i otvaranja mogućnosti za saradnju, ali i pozicioniranje Sarajeva kao regionalnog kongresnog i M.I.C.E. centra.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia