online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Saradnja radi zaštite djece od seksualnog iskorištavanja u digitalnom okruženju

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine i organizacija Save the Children nastavit će uspješnu saradnju s ciljem zaštite djece od svih oblika nasilja, istaknuto je na današnjem sastanku u Sarajevu zamjenika ministra sigurnosti BiH Nedeljka Jovića i direktorice organizacije Save the Children Andree Žeravčić.

To je ozvaničeno i današnjim potpisivanjem Memoranduma o saradnji s ciljem zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja u digitalnom okruženju. Između ostalog, predviđeno je formiranje radnih grupa za izradu strategije i akcionog plana koji će osigurati dodatne mehanizame za zaštitu djece.

Naglašavajući dosadašnju uspješnu saradnju između dvije institucije, Jović je potvrdio otvorenost Ministarstva sigurnosti BiH za saradnju sa nevladinim sektorom u iznalaženju najboljih rješenja za sigurnosne izazove i zaštitu ranjivih katregorija stanovništva, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia