online slots game malaysia
Vijesti

Saopćenje NES-a: Odgovornost povodom afere u JP ONSA mora biti širokih razmjera

U nastavku teksta prenosimo zvanični stav Općinskog odbora Narodnog evropskog saveza Novo Sarajevo:

ODGOVORNOST POVODOM AFERE U JP ONSA MORA BITI ŠIRIH RAZMJERA

“Afera koja potresa Općinu Novo Sarajevo, tačnije JP ONSA, a koja je zaokupirala javnost zahtjeva odgovornost širih razmjera. Klub vijećnika NES-a Novo Sarajevo od početka mandata podržava rad JP ONSA-e koja je trebala biti jedan od kotača razvoja i korisnog djelovanja u interesu građana, te prvi vijesnik očekivanih promjena koje su se očekivale da se realizuju sa načelnikom dr. Hasanom Tanovićem.

Istinu za volju JP ONSA je napravila određene pomake za vrijeme sad već bivšeg direktora, dešavanja koja su se desila proteklih dana bacili su sjenu na dosadašnji rad, te su JP ONSA-u dodatno unazadili od zatečenog stanja.

Osim pojedinačne odgovornosti koju ništa ne može amnestirati, Klub vijećnika NES-a Novo Sarajevo zahtjeva da se preispita uloga i rad Nadzornog odbora i Skupštine ovog preduzeća. Kako bi dobili što jasniju i transparentniju sliku dešavanja oko ove afere, tražit ćemo odgovornost svih onih koji su napravili propuste u svom radu.

Na idućoj sjednici ispitati ćemo ulogu i rad Skupštine JP ONSA-e, te Nadzornog odbora i ako se utvrde nepravilnosti u njihovom radu tražit ćemo smjenu članova ovih organa navedenog preduzeća.

Od prvog čovjeka Općine Novo Sarajevo, načelnika Hasana Tanovića očekujemo da se uključi u pronalazak svih odgovornih u ovoj aferi i da se jasno odredi po ovom pitanju.

Ne želimo da se ovi nemili događaji svedu na lične, stranačke i druge vrste rasprava, sve u cilju pronalaska svih odgovornih u ovom slučaju.

Vjerujemo da su propusti napravljeni širih razmjera, od djelovanja načelnika dr. Hasana Tanovića u narednom periodu ovisiti će i naša podrška njemu kao načelniku.

Neovisno od epiloga ovih dešavanja i dalje ćemo podržavati sve dobre i korisne odluke u interesu građana”.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia