online slots game malaysia
Sarajevo

Saobraćajna povezanost i putna infrastruktura Općine Trnovo i njen utjecaj na razvoj turizma

Općina Trnovo u svojoj Strategiji razvoja kao dugoročni cilj navodi razvoj putne infrastrukture, koji je preduslov daljnjem razvoju, kako u privrednom smislu razvoja Općine, čime se osigurava egzistencija a samim time i ostanak stanovništva u lokalnim sredinama i rubnim naseljima, te u sklopu toga te iste lokalne sredine povezati saobraćajnicama na višoj tehničko- sigurnosnoj razini.

Općina Trnovo već dugi niz godina radi na onom najbitnijem a to je poticanje, povećanje i ojačanje uspostavljanja, izgradnje i modernizacije saobraćajne mreže. Općina Trnovo u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo ulaže značajna sredstva svake godine u segment putne infrastrukture. Povećana potražnja za turističkim proizvodima neke destinacije za sobom nosi pitanje prometnih kapaciteta. Upravo turistička potražnja može biti osnova za planiranje prometnih kapaciteta u budućnosti, pa je dio prema i oko olimpijske Bjelašnice trenutno na području općine Trnovo možda i ponajviše razvijen.

Turizam, naravno, nije preduvjet razvoja saobraćajne infrastrukture, jer bez turizma saobraćaj i dalje postoji, no svakako jeste jedna od njegovih temeljnih odrednica, jer bez saobraćaja turizam ne može postojati. Dosadašnja istraživanja na području saobraćaja dokazuju postojanje izrazite međuzavisnosti između prijevoza i turizma.


Krajnji cilj je i stanovništvu, koje živi na području općine, koje je udaljeno od gradskog centra oko 30 kilometara, učiniti svakodnevni život lakšim i udobnijim.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia