online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Salkić: Napad u Vlasenici posljedica kontinuiranog širenja netrpeljivosti spram Bošnjaka

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić rekao je danas da je Vlasenica jedan od najeklatantnijih primjera u bh. entitetu RS gdje se Bošnjaci na svaki način uznemiravaju i gdje ih se pokušava ponovo natjerati da odu sa svojih ognjišta.

Reagujući na jučerašnji napad na porodicu Ferhatović, kad su povrijeđeni majka Raza i njen sin Amir, potpredsjednik Salkić je istakao da je to posljedica kontinuiranog širenja netrpeljivosti spram Bošnjaka od vlasti i medija u tom entitetu, te je pozvao vlast da prestane generirati netrpeljivost prema Bošnjacima koji samo žele u miru da žive na svojim ognjištima.

– Napad na bošnjačku porodicu Ferhatović u Vlasenici, kad su povrijeđeni majka Raza i njen sin Amir, posljedica je kontinuiranog širenja netrpeljivosti spram Bošnjaka, od vlasti i medija u tom entitetu.

Po njegovim riječima, Vlasenica je jedan od najeklatantnijih primjera u ovom entitetu gdje se Bošnjaci na svaki način uznemiravaju i gdje ih se pokušava ponovo natjerati da odu sa svojih ognjišta.

Činjenica je, ukazao je, da je u Vlasenici načelnik opštine čovjek koji je zvanično optužen za teške ratne zločine počinjene nad Bošnjacima Vlasenice 1992. godine dovoljno govori.

– Zbog svega ovoga imamo napade i provokacije upućene prema Bošnjacima u Vlasenici. I ranije je bilo napada na porodice Bošnjaka u Vlasenici, ali je javnost rijetko informisana šta se desilo sa napadačima, da li su krivično gonjeni za izazivanje vjerske i nacionalne netrpeljivosti ili su napadači redovito proglašavani neuračunljivim. Pozivam i očekujem od MUP-a, ali i nadležnog tužilaštva, da u ovom slučaju, ali i u svim prethodnim slučajevima, izvijeste građane šta se desilo sa počiniocima, da li su kažnjeni ili su zbog neuračunljivosti oslobođeni bilo kakve odgovornosti. Pozivam vlast u ovom entitetu da prestane generirati netrpeljivost prema Bošnjacima koji su se vratili na svoja spaljena i porušena ognjišta, obnovili ih i koji žele u miru da žive na svojim ognjištima – saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika RS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia