online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Saglasnost za upošljavanje na neodređeno 61 odgajatelja u JU “Djeca Sarajeva”

Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost za raspisivanje konkursa za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme 61 odgajatelja u Javnoj ustanovi “Djeca Sarajeva”.  

Na ovaj način, po riječima ministrice za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naide Hote-Muminović, rješavaju se pozicije i radno-pravni status radnika koji su godinama bili angažirani na određeno vrijeme.

– Ostale tražene pozicije za JU ‘Djeca Sarajeva’ bit će oglašene na određeno vrijeme na godinu dana, uz našu opredijeljenost da i ove pozicije riješimo angažmanom na neodređeno, ukoliko punjenje budžeta Kantona Sarajevo u 2022. godini pred nama bude išlo u očekivanom obimu. Dali smo i saglasnost za angažman radnika do okončanja konkursne procedure, tako da kontinuitet rada u JU ‘Djeca Sarajeva’ neće biti doveden u pitanje – rekla je Hota-Muminović.

– U narednom periodu napravit ćemo dodatnu analizu politike zapošljavanja na određeno vrijeme u osnovnim i srednjim školama. Stalnim konkrusima na određeno proizvodi se stres, nesigurnost i stvaraju se bespotrebni troškovi kako za kandidate tako i za škole. O ovim i mnogim drugim problemima godinama se samo priča. Mi ćemo ovo pitanje riješiti u velikom obimu ove godine. Sve su to radne pozicije koje su potrebne u našem obrazovanju – dodala je Hota-Muminović, saopćeno je iz Kantona Sarajevo. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia