online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Rezolucija UN-a potvrđuje da je međunarodna zajednica još uvijek čvrsto na kursu osude agresije i genocida

– Rezolucija Ujedinjenih naroda od 23. maja 2024. potvrđuje da je međunarodna zajednica još uvijek čvrsto na istom kursu osude agresije, genocida i svih drugih oblika ratnih zločina prema civilnom stanovništvu počinjenih na području bivše Jugoslavije

Rekao je ovo u razgovoru za Fenu viši naučni saradnik InstitutA za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava u Sarajevu dr. Amir Kliko, ocijenivši da Rezolucija Generalne skupštine UN- o Međunarodnom danu sjećanja i komemoracije genocida u Srebrenici 1995. ima višestruk značaj.

Prije svega pravni i to međunarodno-pravni. Dr. Kliko smatra da njen pozitivan utjecaj na budući odnos država i naroda svijeta prema žrtvama genocida u Srebrenici tek možemo očekivati u narednim godinama.

– Bez ikakve sumnje on neće izostati, a to potvrđuje činjenica da je protiv nje glasalo svega 19 država članica UN-a. Osim Kine i Rusije, uglavnom su to zemlje bez većeg svjetskog značaja i utjecaja. Na drugoj strani Rezoluciju su podržale najznačajnije evropske i svjetske sile. To nije bez važnosti uzimajući u obzir nepobitnu činjenicu da upravo one upravljaju najvažnijim procesima – kazao je Kliko.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia