online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Revizorski izvještaji: Dijeljeni milioni maraka bez javnih poziva i kriterija

Raspodjela sredstava tekućih transfera nižim nivoima vlasti u iznosu 18 miliona KM izvršena je bez javnog oglašavanja i primjene kriterija utvrđenih odlukom Vlade.

 Stoji u izvještaju Ureda za reviziju institucija FBiH o radu Ministarstva finansija za prošlu godinu na čijem čelu je Jelka Milićević.

Kako navode revizori, nije osiguran potpun nadzor nad korisnicima sredstava, a neki od njih nisu dostavili izvještaj o namjenskom utrošku sredstava. Također, korisnicima za 2018. koji nisu opravdali namjenski utrošak sredstava, ona su dodijeljena u 2019., što, kako tvrde revizori, nije u skladu sa Zakonom o budžetima FBiH.

Naveden je primjer odluke od 4. jula prošle godine kojom je dodijeljen iznos od 4,8 miliona KM pa je tako BPK dobio tri , ZHK 760.000, PK 670.000 i LK 370.000 KM.

Nije bilo nikakvog javnog oglašavanja, navode revizori, te dodaju kako nisu pronašli ni kriterije na osnovu kojih su podijeljena sredstva.

Kompletan izvještaj o reviziji ministarstva finansija FBiH pogledajte OVDJE

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia