online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA: Rekonstrukcija distributivne vodovodne mreže u KS dužine 5 km

Za 20-tak dana trebalo bi da počnu radovi na rekonstrukciji distributivne vodovodne mreže na tri dionice u KS dužine skoro 5 km. To je i ozvaničeno potpisivanjem ugovora između predstavnika ViK-a i firme koja će izvoditi radove, a pod pokroviteljstvom Vlade KS. Njihova vrijednost je oko milion i 300 hiljade eura, a riječ je o prvoj tranši druge faze EBRD-ovog ugovora. Realizacijom projekta trebalo bi da budu smanjeni gubici u sistemu, a građani da dobiju sigurnu isporuku vode.  

Distributivna vodovodna mreža trebala bio biit rekonstruirana na trasi Dumača-Barice-Ugorsko te u ulicama Hasana Bibera i Lepenička. Izvođač radova je spreman.

„I čim se završe formalne procedure uvođenja u posao mi počinjemo s realizacijom. Riječ je o distributivnom cjevovodu, cijevi profila od 100 do 400 mm, dužine nepunih 5 km i sastoji se od otprilike nekih 300 kućnih priključaka na cjevovod na različite tri lokacije“, kazala je Maja Bralović Smith, firma „MIBRAL“

„Danas smo potpisali ugovor s firmom Mibral, radi se o prvoj tranši druge faze EBRD ugovora u ukupnom iznosu 1.3 miliona eura. Ovim kreditom će se umnogome smanjiti gubici u sistemu i imat ćemo u naredenom periodu puno bolju uslugu“, rekao je Enver Hadžiahmetović, direktor KJKP „ViK“

„Ja se iskreno nadam, kako su nam rekli iz ViK-a i izvođači radova, da ćemo u narednih 20-tak dana imati početak radova i da ćemo sigurno do kraja goidne imati vidljive rezultate“, Nihada Glamoč, ministrica komunalne privrede i infrastrukture KS

Ovo je jedan od projekata iz kreditnog angažmana s EBRD-a u ukupnom iznosu 25 miliona eura. Cilj je kroz rekonstrukciju vodovodnog i kanalizacionog sistema smanjiti gubitke u distributivnoj i transportnoj mreži kako bi građanima bila osigurana sigurna isporuka vode.

„Ja sam danas pozvao predstavnike ViK-a i resornog Ministartsva da nam pripreme i druge projekte kojima bi impementirali ukupan kreditni angažmana s EBRD-om. Dakle, ovo je još jedan vidljiv i konkretan doprinos u realizaciji zadataka Vlade i javnih preduzeća u interesu građana KS“, rekao je Mario Nenadić, premijer KS.

Rok za završetak radova na tri dionice za koje je potpisan ugovor je šest mjeseci.

Dženita Bravić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia