online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Regoje: Preporuka MVP-a BiH da građani odmah napuste ratom zahvaćene regije

Ambasada Bosne i Hercegovine u Ankari i Generalni konzulat BiH u Istanbulu nemaju informacije da se neko od državljana BiH nalazi na stalnom boravku u Azerbejdžanu, a zbog ranije uvedenih restrikcija na ulaske stranaca u Azerbejdžan u vezi sa virusom korona ulazak državljana BiH je bio praktično onemogućen. Stoga je mala vjerovatnoća da se neko nalazi na proputovanju – potvrdio je Feni načelnik Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje. 

Naglasio je da se za sada niko od bh. državljana nije obraćao bh. diplomatsko-konzularnim predstavništvima sa zahtjevima vezanim za pružanje konzularne pomoći u vezi sa aktuelnim sukobima. 

Za Republiku Azerbejdžan su ažurirani savjeti za putovanje: Ne preporučuju se putovanja u Republiku Azerbejdžan. 

– Preporuka MVP-a BiH za građane Bosne i Hercegovine, koji se trenutno nalaze u regijama zahvaćenim ratnim dejstvima, je da te regije odmah napuste – istakao je Regoje. 

Za konzularnu zaštitu građana BiH nadležan je Generalni konzulat BiH u Istanbulu, a kontakt podaci su: tel: + (90 212) 236 69 34, adresa: Dikilitaş Mah., Yeni Gelin Sok. No:6, Kat 3, 34342 Beşiktaş, Istanbul, Türkiye. 

Takođe, za sva dodatna pojašnjenja i upute, građani Bosne i Hercegovine mogu se obratiti Ambasadi BiH u Ankari – naglasili su iz MVP-a BiH. 

Armenija i Azerbejdžan vode teritorijalni spor od 1990-ih godina, kada je Nagorno-Karabah, etnički armenska enklava u Azerbejdžanu, proglasila nezavisnost nakon rata u kojem je poginulo približno 30.000 ljudi. Nijedna zemlja ne priznaje nezavisnost Nagorno-Karabaha, čak ni Armenija, a međunarodna zajednica ga vidi kao dio Azerbjedžana.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia