online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Rebalans budžeta pred zastupnicima Skupštine Kantona Sarajevo 3. novembra

Rebalans budžeta Kantona Sarajevo za 2021. godinu bit će razmatran na sjednici  Skupštine zakazane 3. novembra.  

U dijelu sjednice predviđenim za razmatranje zakona, na dnevnom redu će se naći prijedlozi zakona o dopuni Zakona o pravobranilaštvu i zakona o izmjeni Zakona o filmskoj djelatnosti, kao i Nacrt zakona o komunalnim taksama.

Prijedlog odluke o dopunama Odluke o usvajanju plana restruktuiranja zdravstvene djelatnosti i reorganizacije zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo, kao Prijedlog odluke kojom se daje saglasnost na osnivanje naučnoistraživačkog instituta za biomedicinski inžinjering, medicinske uređaje i vještačku inteligenciju. 

Zastupnici će se izjašnjavati i o novom Poslovniku Skupštine KS, kao i o odlukama o nazivima ulica na području općine Stari Grad.

Skupština će razmatrati i nacrte deset ugovora o kupoprodaji nekretnina u stambenim objektima izgrađenim preko kantonalnih stambenih fondova.

Prijedlog Odluke o usvajanju “Bilansa energetskih potreba Kantona Sarajevo za 2021. godinu je jedna od tačaka najavljene sjednice.

U izvještajni dio sjednice uvršteni su izvještaji o prošlogodišnjem poslovanju preduzeća Toplane, Vodovod i kanalizacija, Sarajevogas, Opće bolnica „Prim.dr. Abdulah Nakaš“, Pravobranilaštva Kantona Sarajevo, Javne ustanove Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći, Fonda “IKRE i Javne ustanove za zaštićena prirodna područja, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia